مهران قربانی در گفتوگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه بخش حمل و نقل جادهای در ایران از اهمیت ویژهای در توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور برخوردار است، اظهار داشت: این بخش با وجود همه چالشای موجود بدون وقفه و حتی در برحان شیوع کرونا به کار خود ادامه داده و متوقف نشده است.
وی با بیان اینکه بیش از ۴۵۰ میلیون تن کالا طی ۱۰ ماه امسال در کشور جابهجا شده است، ابراز داشت: این آمار نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۶ درصد افزایش داشته است.
معاون سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای کشور در خصوص مشکل توقف ناوگان در مرزها گفت: در این زمینه راهکار مناسبی در وزارتخانه متبوع مصوب شده و در دست پیگیری است و با اجرای طرح پس کرانههای مرزی و بیرون کشیدن فعالیتهای غیر ضرور از مرزها، مشکلات تا حدود زیادی مرتفع خواهند شد.
وی همچنین با اشاره به پیشنهادات فعالان بخش حمل و نقل کالا در زمینه بهبود امور تعرفههای حمل و نقل کالا بر مبنای تن بر کیلومتر تصریح کرد: برای ارتقای سیستم نرخگذاری تن بر کیلومتر و توازن هرچه بهتر آن در مبادی و مقاصد مختلف در کل کشور تلاش خواهیم کرد.
قربانی همچنین در رابطه با اجرای طرح اعلام بار مجازی در پایانههای حمل و نقل کالا افزود: سیاست اصلی ما در بخش حمل و نقل کالا و مسافر استفاده حداکثری از فناوری اطلاعات و سیستمهای حمل و نقل هوشمند است.
اعلام بار مجازی به صورت غیر متمرکز در کشور آغاز شد
وی با اشاره به اینکه سیستمهای اعلام بار مجازی به صورت غیر متمرکز و به صورت استانی در کل کشور آغاز شده است، گفت: این طرح به صورت پایلوت از حدود دو هفته گذشته در شهرستان لنجان و در شهر زرین شهر آغاز شد و خوشبختانه نتایج بسیار خوبی از جمله رضایتمندی کاربران آن به همراه داشته است که تجربه موفقی پس از اجرای طرحی مشابه در بندر بوشهر محسوب میشود.
معاون سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای کشور ادامه داد: در این طرح راننده به راحتی و بدون لزوم حضور فیزیکی در سالنهای اعلام بار، نسبت به انتخاب بار مورد نظر خود به راحتی اقدام میکند.
وی با بیان اینکه نظارت راهبردی بر سامانههای اعلان بار مجازی بر عهده سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای کشور و نماینده آنها در استانها خواهد بود، گفت: به تشکلهای صنفی شرکتهای حمل و نقل کالا و رانندگان نیز به منظور نظارت بر روند اجرای این سیستم دسترسیهای لازم ارائه میشود.